Nieuws/Binnenland
3446481
Binnenland

’Rust zacht lief broertje’

Gezinsdrama in Sri Lanka, zoon (21) overleden

Matale, Sri Lanka

Matale, Sri Lanka

Matale - Een gezin uit Zevenbergen is afgelopen donderdag het slachtoffer geworden van een zeer ernstig auto-ongeluk in Matale, in het oostelijke deel van Sri Lanka. Een vrachtwagen botste op het taxibusje waarin het gezin zat. Daarbij overleed de 21-jarige Timo, de vader (62) raakte zwaargewond. Het zusje van de man die aan zijn verwondingen bezweek, post op Facebook: ’Rust zacht lief broertje. My brother is my angel.’

Matale, Sri Lanka

Matale, Sri Lanka

In de nacht van zondag op maandag overleed Timo aan zijn verwondingen. Zijn vader verkeert inmiddels in stabiele toestand. Moeder (57) en dochter (23) raakten eveneens gewond, maar maken het op dit moment naar omstandigheden goed.

Op de website van Virtus, waar Timo in de selectie zat, is een bericht geplaatst waarin het bestuur aangeeft ’verslagen’ te zijn door het overlijden van Timo van den Bosch. ,,Hij overleed op vakantie in Sri Lanka nadat de auto waarin hij zat op 11 april was aangereden door een vrachtwagen.” Volgens het Sri Lankaanse medium ‘News 1st’ raakten in totaal zes mensen gewond. Als eerbetoon aan Timo is besloten op het complex van zijn voetbalclub de vlag de komende week halfstok te hangen en alle formaliteiten af te gelasten. Ook de uit- en thuiswedstrijden van de komende week en het Paasweekeinde zijn afgelast.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat er vorige week een ongeval in Sri Lanka heeft plaatsgevonden, waarbij een 21-jarige man is overleden. Zijn vader ligt in het ziekenhuis. De ambassade staat de familie bij, laat een woordvoerder weten.