Nieuws/Binnenland
345035186
Binnenland

Politie: gedumpte baby overleden door geweld

WERNHOUT - De politie meldt vrijdag dat uit onderzoek is gebleken dat een in mei gevonden baby in een park in het Brabantse Wernhout is omgekomen door een geweldsmisdrijf. Het kindje werd op 12 mei in een vuilniszak aangetroffen.

„Na uitgebreid onderzoek op het lichaampje is vastgesteld dat de baby door geweld om het leven is gekomen. Het meisje werd gevonden in een vuilniszak, deze heeft echter nog geen doorbraak in het onderzoek opgeleverd”, meldt de politie in een verklaring.

Het onderzoek, dat gedraaid wordt door het Team Grootschalige Opsporing, is dus nog in volle gang. „Omdat nog niet duidelijk is wie de moeder en vader van de pasgeborene zijn, maakt de politie zich ook zorgen om haar ouders en biedt hen graag de hulp die zij mogelijk nodig hebben.”

Tips

De politie kreeg ruim 25 tips over de zaak, een deel van die verklaringen wordt nog onderzocht. Toch is de identiteit van zowel het meisje als haar ouders volstrekt onduidelijk.

De baby werd gevonden op park Wernhoutsburg. Tips zijn nog altijd welkom, benadrukt de politie. Eerder werd al een opsporingsbericht in het Pools gedeeld.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo