Nieuws/Binnenland

Herfststorm met windkracht 10 in aantocht

Rene Oudshoorn

HILVERSUM - Nederland krijgt woensdag te maken met de eerste officiële herfststorm, met windsnelheden tot windkracht 10. Meteorologen houden in de kustregio rekening met zware tot zeer zware windstoten, afgewaaide takken en mogelijk ook her en der ontwortelde bomen en overlast in de ochtendspits.

Rene Oudshoorn

Dat meldt Weerplaza. De storm begint woensdag vroeg in de ochtend langs de westkust. In de loop van de woensdagochtend breidt de storm zich uit naar de noordwestkust en het Waddengebied.

De meeste wind verwacht Weerplaza tussen 11.00 uur en 16.00 uur op de Waddeneilanden. De wind draait daar dan naar west en neemt mogelijk toe tot een zware storm, met zeer zware windstoten die op de eilanden oplopen tot rond of iets boven de 120 kilometer per uur.

De bomen staan nog volop in het blad en zijn daardoor gevoeliger voor windstoten.

Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza: „Aan het begin van de woensdagmiddag trekt een venijnige stormdepressie van west naar oost over de Noordzee, net noord van de Wadden. Het hangt van de exacte koers van dit lagedrukgebied af hoe hard het op de Wadden zal gaan waaien, maar dat het daar een paar uur flink tekeer zal gaan, lijkt zeker.”

Lees meer over