Nieuws/Buitenland

’Hond die eigenaar doodbeet aan de crack’

Een staffordshire-bulterriër (beeld ter illustratie)

Een staffordshire-bulterriër (beeld ter illustratie)

Hollandse Hoogte

De staffordshire-bulterriër die zijn eigenaar doodbeet voor de ogen van een cameraploeg van de BBC, had vermoedelijk drugs tot zich genomen. Uit onderzoek blijft dat er grote hoeveelheden crack en morfine in de urine van hond Major zijn aangetroffen.

Een staffordshire-bulterriër (beeld ter illustratie)

Een staffordshire-bulterriër (beeld ter illustratie)

Hollandse Hoogte

Mario Perivoitos stierf in maart in zijn woning in Noord-Londen. Het incident werd niet vastgelegd op camera’s.

’Hond reageerde abnormaal’

Uit een verklaring van de lijkschouwer blijkt dat het gedrag van Major mogelijk verklaard kan worden vanwege de grote hoeveelheid drugs. „Het is erg waarschijnlijk dat de hond drugs tot zich had genomen, waarschijnlijk door op te eten. Het is onmogelijk om te zeggen dat de hond daarom zijn eigenaar aanviel, maar hij reageerde daardoor wel abnormaal, legt dierenarts en toxicoloog Nicholas Carmichael uit aan de Daily Mail.

„Honden worden erg opgewonden daardoor”, aldus Carmichael. „Het is waarschijnlijker dat de aanval plaatsvond omdat de hond cocaïne tot zich had genomen.”

’Slachtoffer had cocaïne gebruikt’

Het lukte de producent van het programma om Major van zijn eigenaar af te trekken, maar het was te laat. Ook werden de hulpdiensten gebeld door de cameraploeg. Perivoitos had te veel bloed verloren. Hij overleed later in het ziekenhuis.

ZIE OOK: Staffordshire-bullterriër bijt eigenaar dood

Volgens lijkschouwer Andrew Walker had Perivoitos ook cocaïne tot zich genomen. „Vermoedelijk had hij ook een epileptische schok, waardoor de hond hem in zijn gezicht beet en vervolgens in zijn nek.”

’Major laten inslapen’

Walker heeft de cameraploeg van de BBC bedankt voor hun pogingen om Perivoitos te redden. Volgens het onderzoek heeft de politie gezegd dat ze hond Major wil laten inslapen.

Lees meer over