Nieuws/Binnenland
346643538
Binnenland

Slipjes van bananen

Lingerie van resten van bananenplanten.

Lingerie van resten van bananenplanten.

Utrecht - Zeven studentes en ex-studentes van de Hoge School voor de Kunsten Utrecht (HKU) zijn de winnaars van de zestiende pitch-avond van ’Awesome Utrecht’, in het leven geroepen om Utrecht nog mooier te maken. Het multidisciplinaire team jonge onderneemsters bedacht ’Undies van bananen’, oftewel bananenondergoed.

Lingerie van resten van bananenplanten.

Lingerie van resten van bananenplanten.

De stof voor het ondergoed wordt gemaakt van de resten van de stam van de bananenplant. De jonge vrouwen ontvangen 1000 euro van Awesome Utrecht.

De stof uit Zuid-India is volledig biologisch afbreekbaar, ademt, is koel en waterafstotend. „Lingerie zit doorgaans niet zo comfortabel, en duurzaam ondergoed is vaak weer heel basic en niet sexy. We hebben heel veel onderzoek gedaan naar een stof die duurzaam is”, vertelt Esther van de Glind (21), een van de drie eigenaressen van het bedrijf MUSA Intimates, opgericht tijdens de studie.

„Omdat bij vrouwen onzekerheden en onrealistische schoonheidsidealen vaak een rol spelen, willen we het gesprek hierover aan gaan met iedereen die zich als vrouw identificeert. In Utrecht wonen veel jonge vrouwen die hier, zeker in coronatijd, behoefte aan hebben”, zegt Van de Glind. Met het gewonnen geldbedrag wil het jonge bedrijf online sessies organiseren, zogeheten intimates sessions, met thema’s als vrouwelijkheid, diversiteit en ook ondernemerschap.

In de eerste collectie zullen volgens Van de Glind naar verwachting eind van dit jaar twee soorten ’bananenslipjes’ op de markt komen. Via een webshop zullen deze verkocht worden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd