Nieuws/Buitenland

Ze werd verrast in haar slaap

Verlamd tienermeisje kritiek na aanval ratten

Archieffoto ANP

ROUBAIX - In de Franse stad Roubaix is een verlamd tienermeisje (14) in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze in haar slaap werd aangevallen door ratten. Haar vader trof haar op bed, helemaal onder het bloed. „Er kwam bloed uit haar oren, ik was bang dat ze een hersenbloeding had.”

Archieffoto ANP

Dit zei haar emotionele vader tegen de Franse krant Courrier-Picard. „Samantha is verlamd, dus kan ze niet uit haar bed en is ze ook minder gevoelig voor pijn.” Dat betekent echter niet dat ze er niks van gevoeld zou hebben, meent hij. „Ze moet de ratten wel gevoeld hebben, maar ze had niet de tegenwoordigheid van geest om ons te wekken.”

Eerst dacht hij dat zijn dochter slachtoffer was geworden van een brute inbraak, maar dat bleek niet zo te zijn. Volgens een dokter had het meisje 30 wonden aan haar voeten en 45 in haar gezicht. Ook waren de topjes van enkele vingers afgebeten. Het meisje is inmiddels getest op hondsdolheid, maar daar testte ze negatief op.

In de buurt van het huurhuis van de vader stonden overvolle vuilnisbakken, de vader verklaarde dan ook dat hij de eigenaar aan gaat klagen.

Lees meer over