Nieuws/Buitenland
3480532
Buitenland

Vakantie-eiland Cyprus in ban seriemoordenaar: vrees voor lot talloze vrouwen

ATHENE/NICOSIA - Op het toeristische eiland Cyprus zou een seriemoordenaar meerdere vrouwen hebben vermoord en begraven in de schachten van een verlaten ertsmijn. De politie heeft tot nu toe de lichamen van twee vrouwen ontdekt. De vermeende dader, een 35-jarige commandant van de Cypriotische Nationale Garde, heeft volgens de politie de moord op twee vrouwen toegegeven.

De politie vreest dat de man nog talloze andere vrouwen om het leven heeft gebracht, zo melden Cypriotische media.

De mijn waar de lichamen werden gevonden, ligt 30 kilometer ten westen van hoofdstad Nicosia. Eén van de slachtoffers is een 39-jarige vrouw uit de Filipijnen. Ze werd in mei 2018 als vermist opgegeven met haar 6-jarige dochtertje. Naar het kindje wordt nog gezocht.

Het tweede slachtoffer (28) komt vermoedelijk ook van de Filipijnen en verdween vorig jaar. Het zoeken wordt bemoeilijkt omdat de mijn grotendeels onder water staat. Elders wordt ook in een meer gezocht.

Zoektocht naar andere vrouwen

De commandant zou de vrouwen, huishoudelijke hulpen, via internet hebben overgehaald hem te ontmoeten. „We weten nog niet wat de werkelijke omvang van deze zaak is”, zei de Cypriotische politiechef Zacharias Chrysostomou maandag op Cypriotische televisie (RIK).

Lees verder onder de foto

Aarde wordt doorzocht op menselijke resten.

Aarde wordt doorzocht op menselijke resten.

Om deze reden wordt ook op andere delen van het eiland naar stoffelijke resten gezocht. Ook in Griekenland is een onderzoek gestart. De vermoedelijke dader is de afgelopen jaren meerdere keren naar Griekenland gereisd vanwege zijn beroep, meldde de staatstelevisie van de eilandrepubliek.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop