Nieuws/Binnenland
3481249
Binnenland

Schoolschutter verdacht van poging tot moord

Op sociale media poseert de tiener graag met wapens.

Op sociale media poseert de tiener graag met wapens.

ROERMOND - Justitie verdenkt de 16-jarige scholier die op 14 september vorig jaar zwaarbewapend en schietend door zijn school in Roermond liep, van dubbele poging tot moord. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigde dinsdag berichtgeving hierover in dagblad de Limburger. De jongen zou geprobeerd hebben twee mensen van het leven te beroven.

Op sociale media poseert de tiener graag met wapens.

Op sociale media poseert de tiener graag met wapens.

De jongen uit Koningsbosch had een luchtbuks, een bijl en messen bij zich toen hij de school voor speciaal onderwijs, het Kennis- en Expertisecentrum (KEC), binnenliep. Zowel buiten als binnen loste hij schoten. Niemand raakte gewond. Docenten praatten op hem in en wisten hem te overmeesteren.

Afhankelijk van de vraag of het OM voorbedachten rade kan bewijzen, kan de aanklacht worden afgezwakt naar poging tot doodslag, aldus de woordvoerder. De jongen wordt verder verdacht van poging tot zware mishandeling, bedreiging en wapenbezit. Het motief lag vermoedelijk bij een ruzie met een medescholier. De woordvoerder van het OM kon niet zeggen op wie de verdachte scholier het gemunt had.

Na een tijd te hebben vastgezeten, kwam de jongen vorig jaar onder voorwaarden vrij.

De besloten rechtszaak voor de jeugdrechter stond oorspronkelijk voor dinsdag 23 april op de rol, maar is uitgesteld naar juli. Dit omdat een van de betrokken partijen dinsdag niet kon.

De maximale straf die de jongen boven het hoofd hangt, bedraagt twee jaar jeugddetentie.