Nieuws/Binnenland
3483896
Binnenland

Baudet ’verrast’ door kritisch interview met partijgenoot

Thierry Baudet en Henk Otten

Thierry Baudet en Henk Otten

Den Haag - Voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie zegt ’verrast’ te zijn door de kritische uitspraken van partijprominent Henk Otten in een interview. De partijoprichter en aankomend fractievoorzitter in de senaat vindt dat Baudet te veel naar rechts leunt en te veel aandacht opeist.

Thierry Baudet en Henk Otten

Thierry Baudet en Henk Otten

In NRC Handelsblad zei Otten afgelopen weekend dat Baudet de partij niet moet „gebruiken als vehikel voor academische debatten die je zelf leuk vindt.” Hij vindt ook dat de partijleider op de verkiezingsavond „het succes meer had moeten delen” en dat Baudet „eraan moet wennen” dat andere leden meer het podium op zullen zoeken.

Baudet reageerde dinsdag voor het eerst op de kritiek. Hij stelt dat het allemaal ’niet zo spannend’ is: „Het gaat een beetje over de toon en de uitwerking op sommige gebieden. Daar kunnen we over in gesprek.”

Volgens hem is er geen sprake van een tweestrijd in de partij of LPF-toestanden. Hij benadrukt vooral te hebben genoten van het mooie lenteweer: „Ik heb lekker gevaren en in de zon gezeten. Pasen is ook een feest van Forum voor Democratie, het is een renaissancefeest.”