Nieuws/Buitenland

Man vroeg vrouw om auto te verplaatsen

Bestuurster Porsche schiet zwerver neer

Katie Quackenbush

Katie Quackenbush

Metro Nashville Police Department

NASHVILLE - De bestuurster van een Porsche in Nashville heeft een dakloze man neergeschoten omdat hij vroeg of ze haar auto kon verplaatsen. De zwerver was op de straat aan het slapen toen hij werd gestoord door de luide muziek die uit de auto kwam.

Katie Quackenbush

Katie Quackenbush

Metro Nashville Police Department

De 26-jarige Katie Quackenbush vertelde aan de rechter dat ze „slechts wat waarschuwingsschoten” heeft gelost. Dat gebeurde op 26 augustus in de buurt van Music Row.

’Kritieke wond’

Gerald Melton, 54 jaar oud, liep een kritieke wond op en moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Aan de politie verklaarde Gerald dat ze een gesprek hadden dat snel escaleerde. Nadat Katie hem had neergeschoten, stapte ze in haar luxe auto en reed ze weg.

Katie, moeder van een 5-jarig jongetje, moest zich deze week bij de gevangenis melden. Volgens haar vader, Jesse Quackenbush, opende haar dochter het vuur omdat ze zich bedreigd voelde. Aan de Tennessean legde hij uit dat Melton dreigde Katie en haar vriend, die ook in de auto zat, te vermoorden.

’Niet op hem gericht’

„Ze deed haar ogen dicht en schoot toen twee keer. Maar het waren waarschuwingsschoten omdat ze niet op hem richtte”, voegde de vader toe. Zijn dochter zou hem hebben verteld dat het er niet op leek dat de man was geraakt.

Op 6 oktober moet Katie voorkomen. Voorlopig is ze op vrije voeten door een borgtocht van ruim 20.000 euro te betalen.

Lees meer over