Nieuws/Buitenland
3488628
Buitenland

Meer dan 200 stekels in snuit politiehond

Coos County - Een politiehond uit Coos County, uit de Amerikaanse staat Oregon, raakte zaterdag gewond bij een incident met een stekelvarken. De hond kreeg meer dan 200 stekels in zijn snuit.

Politieagenten uit de regio verklaren dat ze een verdachte zagen die werd gezocht. De hond, genaamd Odin, werd ingezet om de voortvluchtige te pakken. Na wat agenten omschrijven als een ’erg lange en intensieve achtervolging’ kruiste het pad van Odin met dat van het stekelvarken. Het varken zag geen andere optie dan de stekels in te zetten.

Odin kreeg zo meer dan 200 stekels in zijn snuit. Twee daarvan kwamen zeer dicht bij zijn oog.

De politie staakte de klopjacht onmiddelijk en spoedden met Odin naar een dierenarts. Daar werd de hond meer dan twee uur behandeld.

In een post op Facebook zeggen de baasjes van Odin: „We waren erg bezorgd over het linkeroog van Odin, maar het lijkt erop dat alles weer volledig zal herstellen.”

De politie van Coos County zegt dat Odin inmiddels weer klaar is om aan het werk te gaan. De verdachte is nog steeds voortvluchtig, waardoor de politie nu burgers vraagt om mee naar hem uit te kijken.