Nieuws/Binnenland

Extra veiligheidsmaatregelen voor Prinsjesdag

DEN HAAG - Den Haag wordt op Prinsjesdag zeer streng beveiligd. Op toegangswegen rond de route met de koets komen robuuste hekken te staan om publiek te beschermen tegen aanslagen met voertuigen. Dit bevestigt de politie Den Haag.

De zogeheten ’hekken met stopwerking’ vervangen de traditionele maatregelen van voorgaande jaren, toen onder andere bloembakken en vrachtwagens vol zand in de hofstad werden geplaatst.

„We doen er alles aan om Prinsjesdag voor bewoners en bezoekers zo veilig mogelijk te laten verlopen”, zegt burgemeester Krikke. „Dit betekent soms wel even wat hinder, zoals een extra tassencontrole of wegafsluiting. Op basis van het actuele dreigingsniveau wegen we iedere keer welke veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Dat zijn zichtbare en onzichtbare maatregelen. Maar boven alles moet Prinsjesdag een feestelijke dag worden.”

De robuuste hekken zijn overigens niet nieuw: vier jaar geleden werden ze ook al gebruikt bij het World Forum, waar leiders uit de hele wereld samenkwamen tijdens de Nuclear Security Summit.

Lees meer over