Nieuws/Binnenland
3503758
Binnenland

Tien arrestaties Almere: sociale media-ruzie slaat over naar straat

ALMERE - In Almere zijn zeker tien mensen aangehouden nadat de burgemeester uit voorzorg het centrum van de stad had aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Op die manier wilde de gemeente voorkomen dat rivaliserende groepen jongeren met elkaar op de vuist gingen.

Onder de arrestanten zijn drie jongeren uit Almere van 15, 17 en 18 jaar. Negen werden er aangehouden omdat ze wapens bij zich hadden.

Volgens de burgemeester werd al enkele dagen op sociale media opgeroepen vrijdagavond naar het centrum van Almere te komen. Meerdere mensen gaven aan te willen komen en plaatsten daarbij foto’s van messen en andere wapens.

Vanwege de vrijmarkt voor koningsnacht was het sowieso druk in de stad. Door het centrum als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen kon de politie personen fouilleren zonder dat een concrete verdenking bestaat. Om 02.00 uur liep de maatregel ten einde.

Tips of foto’s? Mail ze naar nieuwsdienst[email protected] of App ze naar onze whatsapp tiplijn. Of zet ons nummer in je telefoon: +31 613650952