Nieuws/Binnenland

’Beetje zuur, maar goed voor volgende lichting’

Scholengemeenschap schrapt studiekosten

ANP XTRA

TILBURG - De Brabantse scholengemeenschap De Rooi Pannen gaat de studiekosten van leerlingen zelf betalen. Het betekent dat leerlingen alleen nog schoolgeld betalen en honderden euro's besparen op boeken, ouderbijdragen en bijvoorbeeld kosten voor excursies.

ANP XTRA

De school streeft zo naar gelijke kansen voor al haar leerlingen, ongeacht de financiële thuissituatie. De directie zegt de omslag te kunnen realiseren door een gezond financieel beleid en constante leerlingengroei. Volgens de toelichting zijn de personeelskosten laag en alle schoolpanden afbetaald.

Vierdejaarsstudent Levi Suissa gaat zijn laatste jaar in en profiteert dus niet meer. „Wel zuur, want ik heb mijn boeken al die jaren betaald. Maar het is goed voor de volgende generatie. Beter laat dan nooit, toch?”

Dit schooljaar betalen de leerlingen alleen nog hun boeken zelf. Vanaf volgend schooljaar moet ook het boekenfonds zijn geregeld. De Rooi Pannen heeft ongeveer 8000 leerlingen op vmbo- en mbo-opleidingen in Eindhoven, Tilburg en Breda.

Lees meer over