Nieuws/Buitenland
350416183
Buitenland

39 dagen na aardbeving kat gered uit Turks appartement in rampgebied

Antakya - Reddingswerkers hebben 39 dagen na de aardbevingen in Turkije een kat weten te redden. Het dier zat opgesloten op de achtste verdieping van een appartementencomplex. Omdat het baasje nu pas zijn kat als vermist opgaf, was het dier nog niet eerder gevonden.

Aangezien er ook andere katten gered werden, namen het baasje contact op met de reddingswerkers. Hoewel hij dacht dat de kat overleden was, was de verrassing groot toen bleek dat het dier nog leefde. De kat had weten te overleven op tomatenpurree en droogvoer. Een reddingswerker stelde naderhand: „Het is een wonder dat deze kat nog leeft na zoveel dagen. Gelukkig besloot het baasje de telefoon op te nemen. Het is belangrijk om nooit de hoop te verliezen, onze trouwe vrienden wachten op ons om te komen helpen, en we willen niet stoppen totdat het laatste vermiste dier is gered.”

Omdat het appartementencomplex erg onstabiel was, moesten de hulpverleners een kraan inzetten om het dier te redden. De Turkse reddingswerkers hebben meer dan 1500 dieren weten te redden uit het rampgebied. De kat is inmiddels herenigd met het baasje.