Nieuws/Buitenland
3504697
Buitenland

Weer ravage in Mozambique na orkaan

MAPUTO - Reddingswerkers proberen in Mozambique nog steeds om afgelegen dorpen te bereiken die zijn getroffen door orkaan Kenneth. Er wordt gevreesd dat duizenden mensen vastzitten in het rampgebied, bericht de BBC. Het noodweer is ondertussen nog niet ten einde. Het gebied wordt nog steeds geteisterd door zware regenval.

Kenneth bereikte Mozambique donderdag. Het land was een maand eerder ook al getroffen door de zware orkaan Idai. Toen vielen meer dan 900 doden in het zuidoosten van Afrika. Na de overtocht van Kenneth is één dode gemeld in Mozambique en drie op de Comoren, de eilandenstaat ten noorden van Madagaskar.

De tropische stormen hebben voor een enorme ravage gezorgd. Ook staan laaggelegen gebieden in Mozambique onder water. Zo’n 20.000 mensen hebben noodgedwongen hun intrek genomen in gebouwen als scholen en kerken, meldt de Britse omroep.

’Het is bijbels’

Op het toeristische eiland Ibo, met zo’n 6000 inwoners, zou 90 procent van de woningen zijn verwoest. „Het lijkt wel alsof het eiland is gebombardeerd. Het is bijbels”, zei een hoteleigenaar tegen persbureau AFP.