Nieuws/Buitenland
3507566
Buitenland

Opnieuw golf van arrestaties Sri Lanka: 48 verdachten opgepakt

COLOMBO - De Sri Lankaanse politie heeft zondag opnieuw tientallen arrestaties verricht in verband met de bloedige aanslagen op eerste paasdag in kerken en luxe hotels. Wegens mogelijke betrokkenheid werden 48 personen opgepakt. Onder hen is de broer van twee zelfmoordterroristen die medeverantwoordelijk waren voor de in totaal 253 doden. Bij hem thuis werden twee zwaarden aangetroffen.

Hun vader is een rijke specerijenhandelaar die ook vastzit, in gezelschap van inmiddels meer dan 150 andere verdachten, onder wie een aantal Syriërs en Egyptenaren. Elke woning in het land zal zo nodig worden doorzocht, zei president Maithripala Sirisena, die zaterdag twee extremistische moslimgroeperingen verbood. Een daarvan is de NTJ, die als belangrijkste aanstichter van de terreurdaden wordt gezien.

Zwaargewapende politieagenten deden zondag een inval in het hoofdkwartier van die salafistische beweging in de stad Kattankudy. Een man is aangehouden. Wat er verder is gevonden in het pand is niet bekendgemaakt.