Nieuws/Buitenland

’Minder frietjes bij McDonald’s door geheime bakjestruc’

Getty Images

Medewerkers van fastfoodketen McDonald’s hebben uit de school geklapt over hoe ze worden geïnstrueerd frietjes te serveren. Volgens de medewerkers moeten ze kartonnen bakje op een bepaalde manier indrukken, waardoor er veel minder frietjes in kunnen.

Getty Images

In een draadje op het forum van de sociale nieuwswebsite Reddit over geheime werkwijzen van bedrijven wordt heftig gediscussieerd over de frietbakjespraktijken van McDonald’s.

’Ik schaamde me’

„Ik heb een keer meegemaakt dat een klant mij daarover aansprak, aldus een medewerker op Reddit. „Hij schudde de frietjes uit in zijn zak en deed deze terug in het bakje dat toen maar voor de helft gevuld was. Dus moest ik hem frietjes geven. Ik was onder de indruk en schaamde me. Dat was zeven jaar geleden en ik kan zijn gezicht nog steeds voor mij zien.”

Getty Images

Een andere gebruiker vult hem aan. „Dat fucking haatte ik. Ik weigerde dat te doen. Ik ben nooit ontslagen. Wel heb ik eens wat klanten meegemaakt die vroegen wanneer ik weer werkte zodat ze mij hun frietbakjes konden laten vullen.”

’Absoluut niet waar’

Ook zei de gebruiker dat de frietjes erg goedkoop te maken zijn voor McDonald’s en dat het bijna geen extra geld kost om de frietbakjes volledig te vullen.

Volgens McDonald’s klopt er niets van de beweringen. „Dat er sprake zou zijn van een geheime truc is het absoluut niet waar”, vertelde een woordvoerder van de fastfoodketen aan The Huffington Post. „Er zijn vastgelegde procedures die ervoor zorgen dat de bakjes wereldwijd op de juiste manier worden gevuld.”

Lees meer over