Nieuws/Binnenland
3517598
Binnenland

’Die mensen hebben het slechter dan ik’

Brandweerman rent marathon uit met gebroken voet

„Dus dat verklaart de pijn...”, aldus de brandweerman.

„Dus dat verklaart de pijn...”, aldus de brandweerman.

LONDEN - Een Amerikaanse brandweerman heeft afgelopen zondag naar eigen zeggen het grootste deel van de marathon van Londen met een gebroken voet gelopen.

„Dus dat verklaart de pijn...”, aldus de brandweerman.

„Dus dat verklaart de pijn...”, aldus de brandweerman.

Steven Quayle zegt dat hij na 12 kilometer op een waterfles stapte. Meteen voelde hij de pijn. „Ik ging door, hopend dat ik het eruit zou lopen”, vertelt Quayle tegen CNN. „Maar het werd erger.”

Hij rende voor een inzamelingsactie van een ziekenhuis. Zijn donateurs, vrienden en familie teleurstellen was geen optie. Toch had hij op enig moment medische zorg nodig. Uiteindelijk zou hij zo’n vijf keer stoppen bij een EHBO-punt.

Toch haalde hij de finish. „Ik werd voortgestuwd door een geweldig publiek, die me vooruit schreeuwden”, vertelt hij.

Tv-camera’s

Op de finishlijn vochten twee gedachtes om voorrang: „Ik dacht: niet huilen voor de tv-camera’s! En tegelijkertijd: waar is de dichtsbijzijnde EHBO-post?”

De marathonloper liep uiteindelijk 3:57:33. Hij zou nog een vlucht naar huis halen, en vervolgens door zijn zus naar het ziekenhuis worden gedirigeerd. „Ik kon mijn voet niet eens meer optillen”, zegt hij.

„Uiteindelijk zie ik het zo, dat ik de verantwoordelijkheid heb om geld op te halen voor mensen die het veel moeilijker hebben dan ik. En zij hebben er veel langer mee te kampen dan vier uur. Het enige wat ik kan doen, is alles geven.”