Nieuws/Binnenland
3519017
Binnenland

Gearresteerde is ’levensgevaarlijk’

Moordverdachte is ex-tbs’er

De Van Mesdagkliniek in Groningen.

De Van Mesdagkliniek in Groningen.

Lelystad - Een 48-jarige man die maandag is opgepakt voor de moord op een 72-jarige man in Lelystad, blijkt een tbs’er te zijn die langdurig in een kliniek is behandeld. Hij kreeg tbs voor betrokkenheid bij een moordpoging.

De Van Mesdagkliniek in Groningen.

De Van Mesdagkliniek in Groningen.

Dat melden meerdere bronnen aan De Telegraaf. Politie en Openbaar Ministerie Midden-Nederland bevestigen noch ontkennen het tbs-verleden van de man.

Het zou gaan om de levensgevaarlijke Jan van K. Die was eerder al eens de fout ingegaan tijdens een proefverlof uit de Van Mesdagkliniek in Groningen nadat hij ook al tbs had gekregen voor een moordpoging.

De officier van justitie sprak in 2005 bij zijn veroordeling voor een nieuwe moordpoging van een ’evidente inschattingsfout’. Hij had zijn behandelaars volledig om de tuin geleid.

Op zondag 28 april kreeg de politie een melding van een mogelijk misdrijf in Lelystad. De recherche kwam later die dag uit bij een woning aan de Rode Klif. In de woning trof de politie het lichaam van de 72-jarige bewoner aan.

Een groot team van rechercheurs onderzoekt zijn gewelddadige dood. In dat onderzoek kwam de 48-jarige man uit Lelystad naar voren. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de man. De politie is op zoek naar getuigen.

Reageren?

App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer van onze tiplijn in je telefoon: +31 613650952 of mail naar m.van.wely@telegraaf.nl