Nieuws/Buitenland
3519330
Buitenland

Mueller kan zich niet vinden in samenvatting Ruslandonderzoek

Speciaal aanklager Robert Mueller

Speciaal aanklager Robert Mueller

WASHINGTON - Speciaal aanklager Robert Mueller kon zich niet vinden in de samenvatting die de Amerikaanse minister William Barr heeft verspreid van zijn Ruslandonderzoek. In een brief liet hij de minister weten dat de vier pagina’s „niet volledig de context” van zijn conclusies vatten, meldt de Washington Post, die een kopie van de brief heeft ingezien.

Speciaal aanklager Robert Mueller

Speciaal aanklager Robert Mueller

De minister van Justitie gaf in de samenvatting aan dat het Mueller-onderzoek geen aanwijzingen heeft opgeleverd dat president Donald Trump of zijn campagneteam samenwerkten met Rusland tijdens de presidentsverkiezingen in 2016. Ook stelde Barr dat Mueller niet in staat is om te concluderen of Trump al dan niet de rechtsgang heeft belemmerd.

Vooral „het gebrek aan context en de resulterende media-aandacht” met betrekking tot dat laatste zou Mueller hebben gefrustreerd, zegt een woordvoerster van het ministerie van Justitie die het bestaan van de brief bevestigt. Na de samenvatting heeft Barr halverwege april het rapport vrijgegeven. Daarin zijn echter nog veel passages onzichtbaar gemaakt.