Nieuws/Buitenland
352281047
Buitenland

De temperatuur was rond de -35 graden Celcius

Meisje (5) loopt met peutertje (1,5) zonder schoenen 800 meter door Alaska

Venetie - Alleen en bang waren ze: een vijfjarig meisje en een éénjarige kind uit Venetie, Alaska. Ze waren dinsdag alleen thuis toen de stroom uitviel. De twee waren zo in paniek dat ze naar de buren besloten te gaan. Dat werd een barre tocht: het tweetal ging zonder schoenen, 800 meter wandelen door het besneeuwde landschap van Alaska. De temperatuur was op dat moment rond de -35 graden Celsius.

Toen de twee bij de buren aankwamen hadden ze onderkoelingsverschijnselen, schrijft NBCDWF.com.

De 37-jarige Julie Peter is gearresteerd op verdenking van verwaarlozing van de kinderen. De politie publiceerde vrijdag een verklaring waarin staat dat Peter ervan wordt verdacht de twee kinderen te hebben achtergelaten in de woning, zonder toezicht van een volwassene. In diezelfde verklaring wordt beschreven dat het oudste kind bang werd toen de stroom uitviel en daarom met de peuter is gaan wandelen naar de buren. De twee hadden slechts dunne kleding en sokken aan.

Venetie, waar het incident zich voordeed, is een klein dorp met 175 inwoners. Het ligt ongeveer 250 kilometer boven de stad Fairbanks.