Nieuws/Binnenland
3540883
Binnenland

Misdaadjournalisten kanshebbers Fortuyn Prijs

John van den Heuvel.

John van den Heuvel.

ROTTERDAM - De „onverschrokken misdaadreporters” John van den Heuvel (De Telegraaf) en Paul Vugts (Het Parool) zijn genomineerd voor de Pim Fortuyn Prijs. Dat heeft jurylid Joost Eerdmans maandag bekendgemaakt op de 17e sterfdag van de naamgever van de prijs.

John van den Heuvel.

John van den Heuvel.

Andere kanshebbers zijn columnist/programmamaker Fidan Ekiz (onder andere Nieuwe Maan), Volkskrantcolumnist Martin Sommer, directeur Kim Putters van het Sociaal en Cultureel Planbureau en schrijver van het boek Veenbrand, en regisseur en medeauteur van het kritische manifest Vrij Links Eddy Terstall.

Alle genomineerden zijn „moedige vrijdenkers die op de een of andere manier zich in het afgelopen jaar hebben laten horen en zien”, aldus de jury. De winnaar wordt op 21 mei in Den Haag bekendgemaakt. Hij of zij krijgt een wisselbokaal.

De Pim Fortuyn Prijs is bedoeld voor opiniemakers, bestuurders of politici die strijden voor het vrije woord, taboes durven doorbreken en stelling nemen in het maatschappelijk debat. Vorig jaar ging de prijs voor de ’meest Fortuynistische persoon in Nederland’ naar Paroolcolumnist Theodor Holman.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd