Nieuws/Binnenland
354564
Binnenland

Koudste 16 september ooit gemeten

AMSTERDAM - Zaterdag was de koudste 16 september ooit gemeten. In De Bilt werd het slechts 12,9 graden. Hiermee werd het oude record van 13,4 graden op 16 september 1972 verbroken, meldt Weeronline.

In het Limburgse Arcen werd het zaterdag met 17,3 graden het warmst. Aan de kust was het erg wisselvallig met vooral afgelopen nacht en ochtend lokaal zware buien. Aan de Waddenkust is 46 mm regen gevallen en aan de kust van Noord- en Zuid-Holland is 25 tot 40 mm gemeten.

In Friesland was het zaterdag extreem nat door zware regenval. Vooral Dokkum had te maken met veel regen, waardoor straten blank kwamen te staan en kelders onderliepen. Bij de brandweer kwamen ook meldingen binnen dat het water via de wc omhoog kwam in de woningen.

Droog en mistbanken

Zaterdagnacht is het in het binnenland droog en zullen mistbanken ontstaan. Het wegverkeer zal waarschijnlijk hinder ondervinden van regionaal dichte mist.

Het wegverkeer zal zondagochtend waarschijnlijk op sommige plaatsen in het land hinder ondervinden van dichte mist, waarschuwt het instituut.