Nieuws/Binnenland

Amateurduel ontsierd door geweld

Kopschopper van veld geplukt door politie

ANP

Velsen - Een amateurvoetballer is zondagmiddag in Velsen gearresteerd nadat hij een tegenstander tegen het hoofd had getrapt. De speler is naar aanleiding van het geweld geroyeerd door zijn club. Op het moment dat de voetballer zijn agressie botvierde op de andere speler, was de wedstrijd al lang beslist.

ANP

Het duel werd al ontsierd door de nodige onvriendelijkheden op het veld. Zo werd er gespuugd en werden er tikken uitgedeeld. Maar nadat amateurclub Badhoevedorp met 0-6 achterkwam tegen VVH Velserbroek, gingen de remmen pas echt los, meldt het Haarlems Dagblad.

’Nooit meer stap op veld’

De gearresteerde speler kreeg een elleboogstoot, waarna hij zijn aanvaller tegen zijn been trapte. Die kwam op de grond terecht, maar daar bleef het niet bij. Het slachtoffer werd vervolgens hard tegen het hoofd geschopt. De voetballer werd ter plaatste aangehouden door de politie.

Badhoevedorp-trainer Patrick de Meijere laat weten dat de bewuste speler wat hem betreft niet meer terug hoeft te komen. „Ik weet niet wat de KNVB gaat doen, maar hij mag de rest van zijn leven geschorst worden. Hij mag nooit meer een stap op het veld zetten en wordt bij onze club geroyeerd.”

’Speler al eerder geroyeerd’

VVH-trainer Marcel Looij was uren na de zware mishandeling nog steeds zeer ontdaan. ,,Dit is iets wat je nooit hoopt mee te maken op een voetbalveld”, zegt hij tegen het Haarlems Dagblad. Volgens Looij zou zijn keeperstrainer de kopschopper hebben herkend. De man zou bij zijn vorige club ook al geroyeerd zijn. „Hij heeft zich vervolgens met de achternaam van zijn moeder gemeld bij Badhoevedorp. Het is heel raar dat dat mogelijk is.’’

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De zaak zal door de KNVB en door de politie verder worden onderzocht.