Nieuws/Buitenland
357141575
Buitenland

Tientallen doden door brand in trein Pakistan

ISLAMABAD - In Pakistan zijn zeker 73 mensen om het leven gekomen en rond de veertig mensen gewond geraakt door een brand in een passagierstrein. Dat meldt de minister van Gezondheid van de deelstaat Punjab. Volgens de politie is de brand ontstaan doordat een gasfles ontplofte die door passagiers was meegenomen aan boord om te gebruiken op een kookstel.

De ontploffing en brand legden drie rijtuigen volledig in de as. Het ongeluk gebeurde bij de stad Rahim Yar Khan in de deelstaat Punjab. De brand werd volgens de Pakistaanse minister van Transportzaken nog eens verergerd doordat de gebruikers van het kookstel hun eten in hete olie aan het bereiden waren.

De meeste slachtoffers kwamen om het leven toen ze van de rijdende trein sprongen om aan het vuur te ontkomen. Het hoofd van de reddingsdiensten vreest dat het dodental nog verder zal oplopen.

Het is niet ongebruikelijk dat reizigers kooktoestellen meenemen in de trein. Een treinreis op het ouderwetse spoornetwerk van Pakistan neemt lange tijd in beslag.

Een aantal overlevenden betwijfelt of de brand is veroorzaakt door een kookongeluk en vermoedt dat kortsluiting in het elektriciteitsnet van de trein de oorzaak is geweest. Premier Imran Khan laat op Twitter weten dat hij een onderzoek heeft ingesteld naar het ongeluk.