Nieuws/Binnenland

Burgemeester Eberhard van der Laan legt taken neer

AMSTERDAM - Burgemeester Eberhard van der Laan legt zijn taken per direct neer. Dat heeft hij zojuist in een brief aan alle Amsterdammers medegedeeld. Van der Laan was al een tijd ziek. Hij meldde eerder dit jaar dat bij hem uitgezaaide longkanker is geconstateerd. De artsen hebben hem vandaag laten weten dat hij uitbehandeld is.

[Klik op het pdf-bestand hiernaast om de hele brief van Van der Laan te lezen. Mobiele gebruikers kunnen hier klikken]

„In januari schreef ik u dat ik slecht nieuws had gekregen van mijn artsen, maar dat ik nog een poosje uw burgemeester hoopte te blijven. De afgelopen acht maanden heb ik dat met veel plezier gedaan. Uw steun heeft mij daarbij enorm geholpen. Aan dit poosje komt nu een einde”, schrijft Van der Laan aan ’alle Amsterdammers’. Hij sluit zijn brief af met zijn met een wens: ’zorg goed voor onze stad en voor elkaar. Vaarwel.”

Lees ook:

’Mooiste en liefste stad van de wereld’

„Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld. Ik dank u voor het in mij gestelde vertrouwen, voor uw betrokkenheid en voor alle steun en tegenspraak die ik de afgelopen zeven jaren van u heb gekregen.” Volgens zijn woordvoerder zal hij zich de komende tijd richten op zijn naasten.

Zijn taken worden voorlopig overgenomen door loco-burgemeester Kajsa Ollongren.

Lees meer over