Nieuws/Binnenland

Bezorger beroofd van bestelbus, 170 pakjes weg

Hollandse Hoogte / Jiri Buller Fotografie

BREDA - Een pakketbezorger is maandagochtend in Breda bestolen van zijn bestelbus terwijl hij enkele meters verderop een pakketje afleverde. „Ik heb ’m helemaal niet horen wegrijden.”

Hollandse Hoogte / Jiri Buller Fotografie

De 28-jarige bezorger had zijn Mercedes Sprinter bij het distributiecentrum nét volgeladen met 170 pakketjes. Tijdens de allereerste stop bij een huis in het stadsdeel Haagse Beemden ging het mis.

„Ik zette de bestelbus aan de kant en liet de motor draaien. Dom natuurlijk, maar vanwege de tientallen bezorgadressen is het niet altijd te doen om de motor af te zetten en de bus af te sluiten”, vertelt de bezorger aan Omroep Brabant.

Hij leverde het eerste pakketje af en draaide zich om. „Ik kon mijn ogen niet geloven. De bus was weg.” De bezorger had de auto niet horen wegrijden en liep naar het einde van de straat, omdat hij vermoedde dat het om een grap ging. „Dat was helaas niet het geval.”

Onbekend is wie achter de diefstal zit, de politie onderzoekt de zaak. De bezorger is zelf in ieder geval ook een zoekactie gestart naar zijn witte bestelbus met stickers.

Lees meer over