Nieuws/Binnenland
3590420
Binnenland

Verdachte verkrachtingspoging NDSM-werf is tbs’er

De Amsterdamse NDSM-werf in Amsterdam Noord.

De Amsterdamse NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Amsterdam - De 27-jarige man die verdacht wordt van een verkrachtingspoging en diefstal met geweld op 12 april 2019 in de buurt van de studentencampus op de Amsterdamse NDSM-werf, blijkt eerder veroordeeld te zijn vanwege een zedendelict. Hij kreeg in 2016 een celstraf en tbs onder voorwaarden opgelegd door het Amsterdamse Hof. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

De Amsterdamse NDSM-werf in Amsterdam Noord.

De Amsterdamse NDSM-werf in Amsterdam Noord.

Op het moment van de verkrachtingspoging op de NDSM-werf woonde de man in een begeleid wonen instelling waar hij ook naar buiten mocht. De politie onderzoekt of hij iets te maken heeft met diverse zedendelicten in die omgeving de laatste tijd.

De man werd eind april opgepakt. Zijn voorarrest is door de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam met zestig dagen verlengd.

Vorige week liet burgemeester Femke Halsema weten dat er bewakingscamera's worden geplaatst bij de studentencampus op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. Dat gebeurt omdat het afgelopen halfjaar veel meldingen zijn binnengekomen over incidenten als zakkenrollerij, diefstal en ook zwaardere vergrijpen waaronder inbraak, mishandeling en verkrachting of pogingen daartoe.