Nieuws/Binnenland
359250
Binnenland

’We willen wat terugdoen voor deze prachtige man’

Oproep: applaus voor Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan

AMSTERDAM - Een ’oorverdovend applaus’ voor Eberhard van der Laan. De Facebookpagina Applaus voor Eber <3 wil ervoor zorgen dat er woensdagavond zoveel mogelijk mensen zich verzamelen voor de ambtswoning van de zieke burgemeester van Amsterdam. Al bijna duizend mensen hebben aangegeven om te komen. Meer dan vijfduizend mensen zijn geïnteresseerd.

Eberhard van der Laan

Eberhard van der Laan

Maandagmiddag liet Eberhard weten zijn taken als burgemeester naast zich neer te leggen. In een afscheidsbrief aan de Amsterdammers liet hij weten dat hij uitbehandeld is en dat hij zich ziek heeft gemeld bij de commissaris van de Koning.

ZIE OOK: Burgemeester Eberhard van der Laan legt taken neer

In de brief bedankte hij de Amsterdammers voor hun steun en vertrouwen. „Het was een groot voorrecht burgemeester te zijn van de mooiste en liefste stad van de wereld.” Hij sloot de brief af met: „Zorg goed voor onze stad en voor elkaar. Vaarwel.”

’Om hem te eren’

„Wij willen wat terugdoen voor deze prachtige man, onze burgervader. Om hem te eren organiseren we op woensdag 20 september een daverend, oorverdovend, massaal applaus, bij de ambtswoning. Een groot applaus voor Van der Laan”, schrijft de Facebookpagina Applaus voor Eber <3. Woensdagavond om 20.00 uur is het verzamelen bij de ambtswoning.