Nieuws/Binnenland
3594634
Binnenland

’Moord-tbs’er’ tikkende tijdbom

LELYSTAD - De 35-jarige tbs’er Michel B. die op 1 mei werd opgepakt voor de moord op een 72-jarige man in Lelystad, mocht op onbegeleid verlof terwijl de reclassering waarschuwde dat hij uitermate labiel was en zo weer de fout in kon gaan. In december nog was hij drie keer te laat teruggekomen van verlof.

Dat blijkt uit onderzoek van deze krant. Minister Dekker heeft betrokken instanties gevraagd om opheldering over het verlof van moordverdachte B. De tweede moordverdachte, Jan van K. (48) zat eveneens jarenlang in tbs-klinieken.

Michel B. kreeg in 2008 tbs na meermalen ernstige ontucht met een kind. De man schond na zijn veroordeling aan de lopende band afspraken met justitie, maar kreeg telkens weer een kans. Met, zoals het nu lijkt, fatale gevolgen.

De ’tbs-moord’ in Lelystad staat niet op zichzelf. Gisteren bleek dat een man die is opgepakt voor een verkrachtingspoging in Amsterdam in april, eveneens nog in een tbs-behandeling zat. De 27-jarige Hakim K. pleegt al sinds zijn negende stelselmatig misdrijven.

Lees hier: Tbs’er B. kreeg kans na kans