Nieuws/Binnenland
359634399
Binnenland

ME in actie in Scheveningen; 19 aanhoudingen

DEN HAAG - De politie heeft zondagavond negentien mensen aangehouden in Scheveningen, onder meer voor het gooien van zwaar vuurwerk en het negeren van een oproep van de politie om weg te gaan van het Doctor de Visserplein. Daarbij werd de mobiele eenheid ingezet, meldde de politie maandag.

Het was de hele avond onrustig op het plein, waar een groep mensen vuur stookte in een vuurton. Ook voerden ze brandbaar materiaal aan. De brandweer bluste de brand en verwijderde de vuurton. Daarop gingen de meesten weg.

Later op de avond kwam opnieuw een groep naar het plein om vuur te stoken. Vijftien mensen werden aangehouden toen ze rond middernacht weigerden weg te gaan. Eén minderjarige mocht meteen naar huis. Onder de veertien anderen zijn vijf minderjarigen van vijftien tot zeventien jaar.

Ook elders in Scheveningen werden vier minderjarigen aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze zwaar vuurwerk gooiden en brandjes stichtten. Zij zitten niet meer vast, maar moesten zich maandag melden op het politiebureau.