Nieuws/Buitenland
3601939
Buitenland

F-16 crasht in gebouw in Californië

RIVERSIDE - In de Amerikaanse staat Californië is een F-16 neergestort op een loods in de buurt van luchtmachtbasis March Air Reserve Base. Op de grond raakten vijf personen gewond. De piloot kon zich volgens een legerwoordvoerder in veiligheid brengen met zijn schietstoel. Hij is uit voorzorg naar een ziekenhuis gebracht.

De hulpdiensten rukten donderdagmiddag (lokale tijd) met groot materieel uit, omdat de straaljager bewapend was. De crash veroorzaakte een kleine brand, die snel werd gedoofd door de sprinklerinstallatie. De F-16 boorde zich vlak na het opstijgen voor een oefenmissie in het dak van het gebouw. Op luchtfoto's is een groot gat te zien in het dak van het pand. Ook in het gebouw werd een grote ravage aangericht.

Zeker een medewerker van het bedrijf dat in de loods is gehuisvest, raakte ernstig gewond, meldde NBC Los Angeles. Volgens de nieuwszender sloeg de piloot vlak na de start alarm wegens een probleem met het hydraulisch systeem. Hij probeerde nog een noodlanding te maken maar verloor de controle over het toestel.