Nieuws/Binnenland
3602973
Binnenland

Denk: ’Arrestatie in Jeruzalem door militairen’

Kaag verwerpt claim over ’arrestatie’ Kuzu

DEN HAAG - Update - Denk-fractievoorzitter Tunahan Kuzu is volgens zijn partij aangehouden in Jeruzalem. Op de beelden die de partij via Twitter deelt is te zien dat de leider met een Palestijnse vlag rondloopt. Uit een kabinetsreactie blijkt echter dat het verhaal van Denk minder spannend is dan de partij wil doen voorkomen.

Minister Kaag (Buitenlandse Handel) zegt in een reactie dat Kuzu niet zou zijn gearresteerd, maar dat wel zijn vlag in beslag is genomen. „Verder heeft hij zijn weg kunnen vervolgen.” De lezing van Denk van het verhaal lijkt dus overdreven, die partij schreeuwt wel vaker om aandacht.

Denk zegt dat haar fractieleider op werkbezoek is in Israël. Gisteren zou hij nog bij de Nederlandse ambassade in Tel Aviv geweest zijn.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed met Denk. De partij stelde teleur bij de Provinciale Statenverkiezingen en is wat onzichtbaar geraakt. Ook de peilingen voor de Europese verkiezingen beloven weinig goeds.

Een beproefd middel van Denk om aandacht te krijgen is om expres een rel te veroorzaken. Zo werd gisteren een filmpje gelanceerd waarin vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog werden gemaakt. Minister Kaag noemt ook dat het ter plekke als gevoelig wordt ervaren op ’vrijdag gebedsdag’ als iemand zo rondloopt, met een Palestijnse vlag voor militairen.

Tips? App naar onze whatsapp tiplijn. Zet het nummer in je telefoon: +31 613650952