Nieuws/Binnenland
3603173
Binnenland

Israëlische stunt Kuzu belachelijk gemaakt

JERUZALEM - Denk-leider Tunahan Kuzu kan op hoongelach rekenen door met een Palestijnse vlag door Jeruzalem te paraderen.

Dat blijkt uit de vele reacties die de stunt, direct na publicatie erover, oplevert. Op sociale media betwijfelen veel mensen de intenties van de voorman van Denk, die als partij vaker opzienbarende acties heeft gehad in verkiezingstijd.

Men noemt het opmerkelijk dat het gebeurt terwijl ’precies op dat moment wordt gefilmd’. De term ’provocatie’ valt veelvuldig. „Dus je vliegt naar Jeruzalem om met een Palestijnse vlag te zwaaien, in de hoop opgepakt te worden. Alleen maar om in Nederland zieltjes te winnen”, schrijft iemand. Van partijgenoten krijgt Kuzu vanzelfsprekend wel steun.

De ambassadeur van Israël Aviv Shir-On heeft met afschuw gereageerd op de provocaties van Kuzu. Hij stelt dat de pogingen van Kuzu om spanning te creëren tussen moslims en Joden onacceptabel zijn. En dat het bekend is dat Kuzu de staat Israël haat. Dat is vandaag volgens Shir-On eens te meer duidelijk geworden.

Bekijk hieronder een bloemlezing van de teneur op sociale media: