Nieuws/Binnenland
3655839
Binnenland

Woensdag ook acties op Schiphol

Amsterdam - De stakingsellende blijft niet beperkt tot het openbaar vervoer dinsdag. Op woensdag organiseren vakbonden manifestaties en werkonderbrekingen door het hele land. Doel van deze acties is het bereiken van goede afspraken over pensioenen en AOW-leeftijd.

Ook op Schiphol zullen 29 mei gedurende de hele dag acties plaatsvinden, waaronder een staking bij de schoonmaakbedrijven, uitgezonderd de vliegtuigreiniging, en twee werkonderbrekingen van 33 minuten bij beveiligingsbedrijven.

Tussen de middag is er een demonstratie van 66 minuten op Schiphol Plaza 66 minuten acties bij Aviapartner op het platform en Swissport bij de bagage-afhandeling. Bovendien wordt er volgens de FNV volgens de regels gewerkt door de surveillanten werkzaam bij Securitas en de de controle van ruimbagage. „Ook wordt overwerk die dag geweigerd.”

„Werkgevers zijn niet de partij die als eerste over de brug moeten komen als het gaat om onze eisen. Dat is en blijft het kabinet, maar werkgevers zullen niet buiten schot blijven en moeten kleur gaan bekennen, aldus een FNV-statement.

De eisen zijn: werkenden moeten op tijd kunnen stoppen met werken. De AOW-leeftijd moet worden bevroren op 66 jaar en de boetes op eerder stoppen met werken moeten van tafel. Plus Indexatie voor elke generatie om een koopkrachtig pensioen te garanderen en een goed pensioen voor iedereen, ook flex en zzp.