Nieuws/Binnenland
365744709
Binnenland

Sloop Italiaans paviljoen Floriade stilgelegd om schuld

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

ALMERE - Het slopen van het Italiaanse paviljoen op het terrein van de Floriade in Almere is stilgelegd omdat het land nog een schuld heeft openstaan bij bouwbedrijf Reimert Bouw. Het gaat om een bedrag van 150.000 euro, bevestigt Reimert Bouw, die het paviljoen heeft opgebouwd, na berichtgeving van Omroep Flevoland.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

De directie van het bouwbedrijf legt uit dat het voor meerdere landen de inrichting heeft verzorgd op het Floriade-terrein. Alleen blijkt het sinds de zomer onmogelijk om het geld vanuit de Italianen te krijgen. Van de 180.000 euro is slechts 30.000 euro betaald.

„Iedereen wijst naar elkaar en niemand betaalt de rekening”, legt Reimert Bouw uit. „Schandalig dat het op deze manier gespeeld wordt.” Het bedrijf heeft ervoor gekozen beslag te leggen, wat praktisch inhoudt dat de sloopwerkzaamheden zijn gestaakt en niemand het terrein mag betreden. De hoop is dat dit de druk gaat verhogen op Italië. Voor het einde van het jaar moet het terrein namelijk leeg opgeleverd worden.

De Floriade werd bezocht door ruim 685.000 mensen, veel minder dan de twee miljoen waarmee voor de start rekening werd gehouden. Dit heeft ook voor tientallen miljoenen euro’s verlies gezorgd.