Nieuws/Binnenland
365986658
Binnenland

Minister Dekker is ook weleens thuis opgezocht door onbekenden: ’Echt niet fijn’

DEN HAAG - Ook demissionair minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) is weleens thuis opgezocht door onbekenden, zegt hij in het programma Spuigasten van Den Haag FM. Volgens hemzelf was het incident niet zo ernstig als bij D66-leider Sigrid Kaag van vorige week, toen een man met een brandende fakkel voor haar huis stond. Maar „het is gewoon echt niet fijn”, benadrukt hij.

Dekker heeft aangifte gedaan van het voorval. Eerder wilde hij er niet in het openbaar over spreken. Wanneer het incident zich voordeed, zei hij niet.

Hugo de Jonge

Het komt vaker voor dat politici ook rondom hun woning te maken krijgen met bedreigingen. Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) zei vorige week in het programma Op1 vrijwel dagelijks te maken te hebben met bedreiging en intimidatie in de buurt van zijn huis. Inmiddels is er een politiepost bij zijn woning geplaatst.

De man die afgelopen donderdag met een brandende fakkel voor het huis van Kaag complotleuzen riep, zit nog vast. Hij moet op 19 januari voor de politierechter verschijnen.