Nieuws/Binnenland
366250
Binnenland

Broer Nouri: ’Soms droom ik dat hij gezond is’

Mohammed Nouri bedankt Amsterdammers die hun steun betuigen.

Mohammed Nouri bedankt Amsterdammers die hun steun betuigen.

AMSTERDAM - Hij zit urenlang aan zijn bed. Mohammed Nouri droomt soms ook dat zijn broer ’Appie’ nog gezond is. „Dan word ik ’s ochtends wakker, en raak ik helemaal in paniek als ik besef dat het wél echt is.”

Mohammed Nouri bedankt Amsterdammers die hun steun betuigen.

Mohammed Nouri bedankt Amsterdammers die hun steun betuigen.

Mohammed reageert in gesprek met RTL uitgebreid op het ongeluk dat zijn broer Abdelhak ’Appie’ Nouri trof. Hij steunt zijn broer door dik en dun. „Ik ga iedere dag naar hem toe. Soms blijf ik slapen”, vertelt hij. „Ik zit naast zijn bed en praat tegen hem.”

Zijn leven staat stil, vertelt Mohammed. „Ik heb geen ruimte om andere dingen te doen. Misschien zou dat op een gegeven moment wel moeten, maar ik kan het nog niet. Het komt wel.”

’Dit is nep’

Mohammed was op vakantie in Turkije toen hij het bericht kreeg: zijn broer was in elkaar gezakt, tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk.

Twijfel had Mohammed niet; hij nam het eerste vliegtuig naar Nederland en ging met zijn familie door naar Innsbruck. „Het was heel moeilijk om hem daar op de intensive care te zien liggen. Ik kon het niet geloven, dacht: dit is nep.”

Verbinden

Aan het geloof heeft de familie Nouri een goede houvast. „We bidden iedere dag voor hem en vragen anderen dat ook te blijven doen. Van ons allemaal houdt God het meest van Appie, dat is een fijne gedachte.”

Mohammed vraagt iedereen mee te bidden, en is dankbaar voor alle lieve berichten die ze al gekregen hebben. „Het doet ons heel veel. We krijgen veel steunbetuigingen en van over de hele wereld wordt er voor mijn broertje gebeden. Dat is toch niet normaal. Een jongen van 20 jaar oud die de wereld zó kan verbinden.”