Nieuws/Binnenland
366773
Binnenland

Uitgebrande auto in de buurt gevonden

Neergeschoten man Spijkenisse overleden

Spijkenisse - In Spijkenisse is donderdagavond een man doodgeschoten. Hij werd onder vuur genomen toen hij op de Rozenlaan in een auto zat. Agenten troffen hem zwaargewond aan en korte tijd later is hij overleden.

De hulpdiensten rukten om de man te behandelen. Hulp mocht echter niet meer baten. De man overleed ter plekke. Een wit laken is over zijn lichaam heen gelegd.

Over de identiteit van het slachtoffer en de aanleiding voor de schietpartij is nog niets bekend. ,,Omwonenden hebben meerdere schoten gehoord. We hebben de omgeving afgezet en doen volop onderzoek”, aldus een politiewoordvoerster.

ZIE OOK: Doodgeschoten Amsterdammer is Turkse restauranteigenaar

Brandende auto

Kort na de schietpartij werd een brandende BMW op de Achterzeedijk in Barendrecht gevonden. Mogelijk, zo meldt RTV Rijnmond, gaat het om een in brand gestoken vluchtauto. De locaties van de mogelijke liquidatie en de uitgebrande auto liggen op twintig minuten rijden van elkaar. Of er een verband is kan de politie niet zeggen. ,,We kijken zoals altijd met een bijzonder open blik bij het onderzoek en we sluiten niets uit.''

In Barendrecht brandde deze donkere BMW uit.

In Barendrecht brandde deze donkere BMW uit.

De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen. Een politiehelikopter rukte uit om mee te zoeken naar verdachten.

Een politiehelikopter vloog donderdagavond eerst over Spijkenisse, toen over Barendrecht.

Een politiehelikopter vloog donderdagavond eerst over Spijkenisse, toen over Barendrecht.