Nieuws/Binnenland
3674163
Binnenland

Dode gevonden na grote brand in flat Utrecht

Brand in Utrecht Foto De Telegraaf

Brand in Utrecht Foto De Telegraaf

UTRECHT - In een flatgebouw in Utrecht woedde vrijdagmiddag een grote brand. In de nasleep ervan is in het pand een dode gevonden, meldt de politie. De identiteit is nog niet bekend. De politie onderzoekt of het slachtoffer is omgekomen door de brand. De omgeving rondom de flat is daarom deels afgezet.

Brand in Utrecht Foto De Telegraaf

Brand in Utrecht Foto De Telegraaf

Zeker drie woningen zijn onbewoonbaar. De brand breidde zich uit naar meerdere etages en daarom waren er veel hulpdiensten aanwezig. Mensen die hun huizen uit moesten, konden elders terecht. Een deel van de bewoners moet in een hotel slapen vannacht.

Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is een persoon gewond geraakt. Wat deze mankeert is niet duidelijk. Mensen werden uit aangrenzende woningen geëvacueerd. De flat staat aan de Rooseveltlaan.

Burgemeester Jan van Zanen kwam rond 16.00 uur ter plekke. Hij was even daarvoor nog aan de Kanaalstraat in de wijk Lombok vanwege een dodelijke schietpartij daar op donderdagavond. Van Zanen moest dus meteen door naar het volgende incident.

De burgemeester kwam poolshoogte nemen.

De burgemeester kwam poolshoogte nemen.

Buurtbewoners meldden aan De Telegraaf dat ze een harde explosie aan de achterkant van de flat hoorden. Zeker drie etages zijn zwaar beschadigd. De straat is afgezet voor onderzoek. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Mogelijk gaat het om een gasexplosie, maar er gaan ook geruchten in de wijk dat de brand verband houdt met schietpartijen eerder deze week in Utrecht.

De brand trok veel bekijks.

De brand trok veel bekijks.