Nieuws/Binnenland
3686770
Binnenland

Code oranje: stevige onweersbuien met windstoten verwacht

Stevige onweersbuien verwacht

Stevige onweersbuien verwacht

AMSTERDAM - Het KNMI geeft code oranje af vanaf 18.00 uur voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Voor de rest van Nederland geldt code geel. Ons land krijgt dinsdagmiddag en -avond te maken met stevige onweersbuien en zware windstoten.

Stevige onweersbuien verwacht

Stevige onweersbuien verwacht

Volgens weerbureau Weeronline kunnen de onweersbuien zelfs gepaard gaan met hagelbuien en zware windstoten die op sommige plekken kunnen oplopen tot 120 kilometer per uur.

Spoorbeheerder ProRail waarschuwt dat het treinverkeer hinder kan ondervinden door omgewaaide bomen en blikseminslag. Op verschillende trajecten zijn al vertragingen aangekondigd door de NS.

Tekst gaat door onder de video:

In de ochtenduren is het aanvankelijk vrij zonnig met enkele velden hoge bewolking. In de loop van de ochtend trekt vanuit het zuidwesten meer bewolking het land binnen. In de kustprovincies wordt het tussen de 21 en 25 graden, maar in de zuidoostelijke helft wordt het zomers warm met 25 tot 28 graden. Aan het einde van de middag neemt de kans op onweersbuien toe.

Bliksem

In de avonduren en aan het begin van de nacht naar woensdag trekt een gebied met buien van zuidwest naar noordoost over het land. In het hele land kan het onweren, maar de zwaarste buien zullen ontstaan in het zuidoosten en oosten. Bij deze buien is naast onweer ook kans op hagel en zware windstoten tot 120 kilometer per uur.

Ook woensdag zijn er veel buien en is er veel bewolking.