Nieuws/Buitenland
37037638
Buitenland

Gijzeling België loopt fataal af: slachtoffer (21) overleden

Merksplas - Een gijzeling is in de Belgische gemeente Merksplas fataal afgelopen. Een 21-jarige jongeman is overleden aan messteken, nadat de ex-vriend van zijn moeder in hun huis was binnengedrongen. Dat bevestigt het Belgisch parket.

Een man drong vanmorgen om 05.45 uur binnen in het huis van zijn ex-vriendin in de Rodenbachstraat in Merksplas. De veertiger wilde zijn ex-vriendin spreken. Hij hield de vrouw urenlang gegijzeld in het huis. Een medebewoonster van de vrouw kon uit het huis wegvluchten. Zij waarschuwde de politie.

De man zou tijdens de gijzeling de 21-jarige zoon van de vrouw om het leven gebracht hebben. Dat de jongeman is overleden, bevestigt het Antwerpse parket. Hij zou door messteken zijn gedood.

Het huis werd door de politie omsingeld. Ook de speciale eenheden van de federale politie werden opgeroepen, en kwamen ter plaatse.

„De man heeft zich in de woning verschanst met de vrouw. Om 11.40 uur is hij buiten gekomen nadat er op hem werd ingepraat, en kon hij overmeesterd worden”, zegt Kristof Aerts van het parket. De man wordt zondag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.