Nieuws/Buitenland

Uber bereid tot concessies in Londen

EPA

LONDEN - Het Amerikaanse taxibedrijf Uber is bereid concessies te doen om de beslissing tot intrekking van de vergunning in Londen ongedaan te maken.

EPA

Het bedrijf zegt toe om meer aandacht te besteden aan de veiligheid van passagiers en om de arbeidsomstandigheden van chauffeurs te verbeteren, zoals het beperken van de werktijden.

LEES OOK: Londen trekt vergunning taxibedrijf Uber in

De toezichthouder op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad, Transport for London (TfL), trok vrijdag de vergunning in omdat men vindt dat het bedrijf achter de gelijknamige taxiapp onvoldoende verantwoordelijkheid neemt voor zaken die de openbare orde en veiligheid aangaan. Uber ging in beroep tegen die beslissing. Zolang die zaak loopt, kan het nog door blijven werken in Londen.

Zware slag

De vervoerder heeft binnen iets meer dan een dag al een half miljoen handtekeningen verzameld tegen het intrekken van zijn vergunning voor het taxivervoer in Londen. De ondertekenaars van de petitie doen een oproep aan burgemeester Sadiq Khan, die ook voorzitter is van de toezichthouder , het besluit ongedaan te maken.

Er rijden circa 40.000 chauffeurs voor Uber in de Britse hoofdstad. Zo'n 3,5 miljoen Londenaren maken gebruik van de app. Daarmee zou het definitieve verlies van de vergunning een zware slag zijn voor het Amerikaanse bedrijf.

Lees meer over