Nieuws/Binnenland
370998504
Binnenland

Extra palliatieve afdelingen voor coronapatiënten in ziekenhuizen

Amsterdam - Ziekenhuizen en zorgorganisaties zetten overal in Nederland palliatieve afdelingen op voor coronapatiënten. In de bedden komen alleen patiënten te liggen die volgens de artsen zullen gaan overlijden.

Het doel hiervan is om stervende patiënten en hun familie beter en met meer rust te kunnen begeleiden, omdat daar op de ’normale’ Covid-19-afdelingen te weinig tijd voor is, meldt de Volkskrant. Volgens deskundigen maakt dit het stervensproces humaner. „Deze afdelingen zijn niet meer gericht op beter worden”, zegt geriater Judella Daal van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn, „maar op comfort.”

De extra bedden - in ziekenhuisvleugels, ouderenzorginstellingen, hotels en congrescentra - zijn ook nodig omdat naar verwachting zo veel coronapatiënten zullen overlijden dat niet iedereen meer thuis zal kunnen sterven.

In één keer op de hoogte zijn van het laatste coronanieuws uit binnen- en buitenland? Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah zetten alles op een rij in een dagelijkse podcast. Luister de corona-update hier, hieronder of via je eigen podcast app.