Nieuws/Binnenland
372632365
Binnenland

Coronacrisis: Maandag 25 januari

LIVE | Scholieren geven 75 redenen waarom corona-onderwijs niet deugt

Amsterdam - Ook nu er een begin is gemaakt met vaccineren, blijft het uit China overgewaaide coronavirus mondiaal voor ontwrichting zorgen. Sinds het begin van de pandemie zijn wereldwijd meer dan 2 miljoen mensen overleden aan het virus. In Nederland zijn zo’n 13.000 mensen aan het virus bezweken. Wereldwijd zijn bijna 100 miljoen coronabesmettingen vastgesteld, waarvan meer dan 900.000 in Nederland. Volg in dit live-blog het laatste coronanieuws.

Scholierenorganisatie LAKS heeft maandag een zelf getimmerd bord voor het ministerie van Onderwijs neergezet. Daarop staan 75 redenen waarom het corona-onderwijs in de ogen van de scholieren niet deugt.

„Met deze stellingen geven we een greep uit de vele signalen die we krijgen over wat er mis gaat. Het gaat niet goed met jongeren in Nederland”, zegt LAKS-voorzitter Nienke Luijckx. De scholierenorganisatie is vooral bezorgd over de schadelijke gevolgen van het zo lang binnenhouden van de jongeren.

Op het bord valt onder meer te lezen dat suïcidale gedachten, eetstoornissen en slaapproblemen onder scholieren toenemen. Ook ervaren meer scholieren huiselijk geweld en hebben meer jongeren angstgevoelens. Daarnaast zorgen de snelle veranderingen in corona-maatregelen voor veel onduidelijkheid onder scholieren, vooral op het gebied van toetsen en verslagen. Volgens LAKS ontstaat door de achterstanden veel stress over de eindexamens. De organisatie stelt ook dat de kwaliteit van het onderwijs is verslechterd en dat scholieren minder gemotiveerd zijn.

Meer nieuws:

Binnenland:

Buitenland:

  • Opnieuw minder dagelijkse coronadoden in Duitsland
  • Miljoen Israëliërs hebben beide coronaprikken gehad, meer dan kwart bevolking ingeënt
  • Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador besmet met coronavirus
  • Surinaamse president Chan Santokhi heeft corona
  • Witte Huis: regering Trump had geen distributieplan voor vaccins
  • Duitsland zet coronamedicijn in dat Trump hielp bij herstel

Financieel-economisch:

Video/podcast:

Entertainment/persoonlijk:

Bekijk hier het liveblog van zondag 24 januari.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd