Nieuws/Binnenland

Olifantje geboren in DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort

Amersfoort - In DierenPark Amersfoort is maandag olifant Kina bevallen van haar eerste jong. „Wat een geweldig moment om dit mee te mogen maken”, vertelt olifantenverzorger Rob Saris, die getuige was van de bevalling. „Na een dracht van 22 maanden, is onze Kina voor het eerst moeder geworden.”

DierenPark Amersfoort

Om 04.30 uur werd het bulletje geboren. De kleine reus weegt naar schatting 65 kilo. Zijn naam is nog niet bekend, die mag het publiek verzinnen.

Bevalling volgens het boekje

Het Amersfoortse dierenpark is nu de enige Nederlandse dierentuin waar vier generaties olifanten samenleven. Kina en haar jong maken het goed, het kleintje staat dapper tussen de rest van de grijze reuzen.

DierenPark Amersfoort

„Nu hebben wij een overgrootmoeder, oma, moeder en zoon, voor iedereen is dit een nieuwe rol”, zegt de olifantenverzorger „Het is prachtig om te zien hoe alle dames zich in die eerste ogenblikken na de geboorte ontfermden over het jong, zodat moeder Kina even kon bijkomen van alle ongemakken. Het was een bevalling volgens het boekje.”

Live meekijken

Maandag mag iedereen onder begeleiding van een gids even in het binnenverblijf bij de kleine reus op kraamvisite. „Onze bezoekers hebben zo meegeleefd”, vertelt Saris. „Iedereen kan live met de olifanten meekijken via de webcams op onze site en wij hebben al heel wat mooie reacties ontvangen.

Iedereen kan een naam voor het kleintje aandragen via de Facebookpagina van DierenPark Amersfoort.

Lees meer over