Nieuws/Binnenland

Jaar cel voor stenengooier Rijswijk

Petra Urban

DEN HAAG - Een 33-jarige dakloze man is veroordeeld tot een jaar celstraf, omdat hij vorig jaar juli vanaf een viaduct in Rijswijk meerdere stenen heeft gegooid naar de snelweg. De rechtbank in de Den Haag legde Sherwin I. uit Den Haag de straf op wegens poging tot zware mishandeling. Niemand raakte gewond.

Petra Urban

Sherwin I. bleef ontkennen, maar de rechtbank acht zijn daden toch bewezen, onder meer omdat een getuige hem bezig heeft gezien. Ook had hij een tas bij zich met hetzelfde type gruis als dat wat de politie op de weg heeft gevonden.

In 2005 was vlakbij deze plek een automobiliste uit Uden om het leven gekomen toen zij een stoeptegel door haar voorruit kreeg. De daders kregen jarenlang cel voor moord.

De officier van justitie ging nu uit van poging tot doodslag en had twintig maanden celstraf geëist, waarvan acht voorwaardelijk. De rechtbank ziet sterke aanwijzingen dat de man een psychische stoornis heeft, maar ziet geen mogelijkheid om nu een behandeling op te leggen. De aanklager zou dat moeten doen via een civiele procedure.

Lees meer over