Nieuws/Binnenland
375686319
Binnenland

Schietverdachten vluchtten op ’levensgevaarlijke’ wijze

De witte Audi tegen een vangrail op de A58.

De witte Audi tegen een vangrail op de A58.

TILBURG - Inzittenden van een witte Audi die donderdagavond laat in Tilburg-Noord enkele malen in de lucht schoten, wisten aan de politie te ontkomen door meermaals te spookrijden. Dat heeft een woordvoerder vrijdagmiddag laten weten. „Een aantal keren kon een aanrijding ternauwernood voorkomen worden”, aldus de voorlichter.

De witte Audi tegen een vangrail op de A58.

De witte Audi tegen een vangrail op de A58.

De politie was naar de witte wagen op zoek nadat de meldkamer gealarmeerd werd over schoten die in de Corellistraat gelost waren. Uit nader sporenonderzoek blijkt dat dit meer dan eens gebeurd is. Op de plaats van de schietpartij vonden rechercheurs enkele kogelhulzen.

Al gauw zagen agenten de wagen rijden, maar raakten die uit het oog toen deze met hoge snelheid richting de snelweg A58 reden. Ondanks optische- en geluidssignalen die de politieauto afgaf stopte de bestuurder niet. Tijdens het tegen de rijrichting in rijden ontstonden ’levensgevaarlijke’ verkeerssituaties.

Spookrijders

Niet veel later kreeg de politie informatie dat de witte Audi tegen een vangrail op de A58 is gereden, waarbij deze in de tegengestelde richting van de rijbaan stond. Het lijkt erop dat de vluchters dus ook hier enige tijd tegen het verkeer in reden. Bij het benaderen van het gecrashte voertuig trokken agenten hun vuurwapens. De inzittenden bleken echter de snelweg te zijn overgestoken en te voet zijn gevlucht. In de door de politie in beslag genomen Audi vonden rechercheurs patronen en een patroonhouder.

Tijdens de zoekactie naar de verdachten zette de politie ’s avonds laat korte tijd rijbanen van de A58 af. Een politiehelikopter verleende geruime tijd assistentie vanuit de lucht bij het zoeken, dat in het donker gebeurde. Alle maatregelen bleken tevergeefs: de gezochte inzittenden vatte de politie niet in de kraag, zo liet de politievoorlichter vrijdagochtend al weten. Uit onderzoek blijkt dat de witte Audi niet als gestolen staat geregistreerd.

De politie roept getuigen en mensen die meer over de gebeurtenissen in Tilburg weten op zich te melden, desnoods op basis van anonimiteit.