Nieuws/Binnenland
37577
Binnenland

Man (60) komt om bij schietpartij in Breda

BREDA - Door een schietpartij in zijn woonplaats Breda is vrijdagavond de zestigjarige Peter van der Linde om het leven gekomen. Het slachtoffer is een bekende van de politie. Er wordt onderzocht of het gaat om een liquidatie.

Rond 23.30 uur kreeg de politie een melding van getuigen die schoten hadden gehoord in de Lunetstraat. Bij aankomst troffen de hulpdiensten het slachtoffer aan op het fietspad. Ze probeerden hem nog te reanimeren, maar dit bleek tevergeefs.

De man is vermoedelijk na het verlaten van een café in de buurt beschoten. Zijn identiteit kon snel worden vastgesteld omdat een familielid dat ook in het café was hem herkende. Ook een agent herkende het slachtoffer.

Van der Linde woonde op een woonwagenkamp in Breda en de politie denkt dat hij een rol heeft gespeeld in de xtc-handel. Advocaat Jan-Hein Kuijpers van het slachtoffer reageerde zaterdag geschokt op het overlijden van zijn cliënt. Voor de raadsman kwam de aanslag onverwacht.

De politie houdt er rekening mee dat de schutter in een auto is gevlucht. Zowel in Bavel als in het Belgische Essen werd een uitgebrand voertuig aangetroffen.